Over mij

Auteur

Welkom

Mijn naam is Jaap van der Pijll, geboren in Amsterdam, nu woonachtig in Zwaag en regelmatig te vinden in Meppen (Drenthe), daar waar ons chaletje staat.

Op vrij jonge leeftijd ontwikkelde ik mijn passie voor fotografie. Het begint met sportfotografie (Oude Rai en Apollohal in Amsterdam) en de uitdaging van het maken van foto's tijdens popconcerten (voor oa Aloha en diverse Amsterdamse kranten). Mijn fotografie stage begon bij foto Couleur in Amsterdam (Leidsestraat 87), waar ik het vak van retoucheren op de glasplaat leerde en alle trucs van de donkere kamer.

Mijn laatste analoge camera die ik kocht was de Canon A1, die werd geïntroduceerd in 1978, op dat moment de eerste 35mm camera met zowel sluitertijd en diafragma voorkeuze.Om een hoge fotokwaliteit te waarborgen fotografeer ik sinds december 2021 met Canon systeemcamera’s, de Canon EOS R5 en de Canon EOS R3 als opvolgers van mijn Canon 1Dx mark II. Mijn assortiment Canon L-serie lenzen (RF-vatting) heb ik hierop aangepast. Deze L- lenzen zijn van de hoogst mogelijke kwaliteit en zijn geproduceerd om te presteren in extreme situaties.

Ik ben nog steeds actief in de fotografie. Regelmatig verschijnen mijn foto's in diverse dagbladen. Mijn opdrachtgevers zijn oa. Handbal Inside Magazine, Noordhollands dagblad, Mediahuis en fotopersbureau Orange Pictures . Als sportfotograaf ben ik lid van de NSP (Nederlandse Sport Pers), ook ben ik aangesloten bij de NVF (Nederlandse Vereniging van Fotojournalisten).

Ik wens jullie veel kijkplezier op mijn website, Jaap