Over mij

Welkom

Mijn naam is Jaap van der Pijll, geboren in Amsterdam, nu woonachtig in Zwaag. Zwaag is een dorp gelegen in de gemeente Hoorn. Ook ben ik regelmatig te vinden in Meppen. Meppen ligt in Drenthe en grenst aan het bos De Mepperdennen en het jeneverbesgebied De Palms, daar waar ons chaletje staat.

Op vrij jonge leeftijd ontwikkelde ik mijn passie voor fotografie. Het begint met sportfotografie (Oude Rai, Amsterdam) en de uitdaging van het maken van foto's tijdens popconcerten (voor oa Aloha en diverse Amsterdamse kranten). Mijn fotografie stage begon bij foto Couleur in Amsterdam (Leidsestraat 87), waar ik het vak van retoucheren leerde en alle trucs van de donkere kamer.

Mijn laatste analoge camera die ik kocht was de Canon A1, die werd geïntroduceerd in 1978, op dat moment de eerste 35mm camera met zowel sluitertijd en diafragma voorkeuze. In 2009 kocht ik mijn eerste Canon digitale SLR camera. Nu een aantal jaren later ben ik de trotse eigenaar van twee Canon 1Dx mark II. Eind 2020 heb ik mijn eerste Canon EOS R5 systeemcamera hieraan toegevoegd.

Ik ben nog steeds actief in de fotografie. Regelmatig verschijnen mijn foto's in diverse dagbladen. Mijn opdrachtgevers zijn oa. Handbal Inside, Noordhollands dagblad en fotopersbureau Orange Pictures. Ik ben in het bezit van een officieel erkende NSP perskaart voor sportjournalisten.

Ik wens jullie veel kijkplezier op mijn website, Jaap